Al van kinds af aan kon ik vol verwondering naar de natuur kijken en dat is nog steeds niet veranderd.
Het kleurenpalet van bloemen, vlinders, bomen,... de meetkundige opbouw van spinnenwebben, honingraten, zaaddozen of de onfeilbare vliegkunst van vogels en insecten,... Telkens weer word ik verrast en leer ik iets bij.

Kunstenaar Antoni Gaudí heeft dit mooi verwoord in één van zijn uitspraken: "The great book, always open and which we should make an effort to read is that of Nature." Ook de prachtige natuurdocumentaires van Sir David Attenborough, de vele talenten van Leonardo da Vinci, en het spel van licht, schaduw, beweging en reflecties zijn belangrijke inspiratiebronnen voor mij.

Als kunstenares probeer ik niet enkel de schoonheid van die Natuur weer te geven maar ook de vergankelijkheid en de kracht die in de broosheid schuilt. Niet enkel van de natuur maar ook van de mens. De mens in zijn naakte vorm, zonder omhulsel waar hij zich achter kan schuilen. Het geeft mij altijd enorm veel voldoening als mensen mij zeggen dat ze geraakt zijn of troost vinden in een bepaald werk. Het is kortom telkens weer een boeiende zoektocht naar evenwicht, esthetiek, materie, poëzie en kleurcombinaties.

Over Anke image